Zarándoklatok, közösségi alkalmak
Események archívuma - 2013
2013. október 3. Teremtés hete “Teremtés hete” megnevezéssel ökume-  nikus imanapot tartottunk a kiliti és ságvári  templomokban. Az imaórák alkalmával a  teremtett világ szépségére és védelmére  irányult a figyelem. A jelenlevő felekezetek  közös imádságokban fordultak a teremtő  Isten felé, kifejezve hálánkat, egységünket. (A felső képre klikkelve megtekint-hető a többi felvétel is)
2013. augusztus 11. Andocsi zarándoklat Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is  megszervezte dr. Gárdonyi Máté atya az  andocsi zarándokutat Nagyboldogaszszony ünnepének tiszteletére, a résztvevők lelki  üdvösségéért. A Szent Kilit Római Katolikus  Templom elől indult 2013. augusztus 11-én  reggel 8 órakor az a szépszámú, lelkes és  nem kevés áldozatot vállaló társaság erre a  különleges útra.
2013. február 2. III. Katolikus Bál Báli ünneplő ruhába öltözött emberek  gyülekeztek 2013. február 2-án a Kilitiben  található Piknik Hotels elegánsan berendezett  éttermében, ahol a Kiliti és Siófoki Római  Katolikus Egyházközségek immár harmadik  alkalommal rendezték meg a katolikusok  bálját. Az idei bál bevételét Kárpátalján élő  gyerekek nyári táboroztatására szánják a  szervezők.
2013. október 26. Hitoktatói továbbképzés Hitoktatói továbbképzést tartott Kaposváron  Egyházmegyénkben a püspökség. A szakmai,  hitéleti találkozón több, pedagógiát és oktatás-  elméletet érintő gyakorlati kérdést beszélhet-  tünk meg. A hitoktatási irányelvekről Pajor  András plébános tartott két előadást, majd  válaszolt a felmerülő kérdésekre. Az előadásról  videófelvétel is készült, a lenti gombra klikkelve  megtekinthető. A Magyar Kurír beszámolója
Képek
2013. november 17. Tolerancia napja Tolerancia Nemzetközi Napja közelsé-  gének okán siketnéma jelbeszéddek tol-  mácsolt formabontó istentiszteleten ve-  hettünk részt a Kiliti Református Egyház-  község szervezésében. A rendhagyó is-  tentiszteletet követően vidám és játékos  vetélkedők, majd közös ebéd várta a ked-  ves érdeklődőket. A napot a “Nem-Adom-  Fel” fiatalok zenekarának koncertje zárta.
Képek Képek
2013. december 20. Elsősök Karácsonya Ságvári első osztály készült egy nagyon  szép előadással, hogy szüleiket  megörvendeztessék karácsony alkalmából.  A kis Jézus születésének történetét  dolgozták fel versekkel, énekekkel,  színjátékkal. A tornaterem teljesen megtelt,  a szülők meghatódottsága és a gyerekek  kedvessége látszódott minden pillanatban. A gyerekek hosszú hetek alatt készültek fel , a tanárnők áldozatos munkája látszódott a  műsoron. Köszönjük ezt a szép karácsonyt!
Képek
2013. december 21. Iskolai Karácsony Ságváron Ságvár iskolájának volt közös  karácsonyozása a szünet előtti utolsó tanítási napon. Az ünnepi délelőtt programjait  szünetek választották el egymástól. Felléptek a kicsik színjátékukkal, verset szavaltak a  nagyok, zenés szolgálatot teljesített az iskola ének-kara, s vidám, kultúrális műsorok  követték egymást. Az ünnepség méltó zárása volt ennek a tanítási időszaknak, s most  kezdődhet a jól megérdemelt téli szünet. Jó  pihenést kívánunk! 
Képek Képek
2013. december 24. Pásztorjáték Ságváron Ságvári hittanos diákok készültek idén is  pásztorjátékkal. A 20 perces előadással  bemutatták Jézus születésének történetét. A  templomban összegyűlt hívek szeretettel  hallgatták, nézték a színdarabot, s az isme-  rős énekekbe bátran kapcsolódtak bele. A  gyerekek nagyon felkészültek voltak, ügyesen játszotta mindenki a betlehemi szerepét.   Nagyon köszönjük nektek a sok-sok próbát és kitartást. Áldott karácsonyt, s boldog új esz-  tendőt kívánunk nektek! Plakát megtekintése.
Képek
Szent Kilit Katolikus Plébánia www.szentkilit.hu
Szent Kilit Katolikus Plébánia - 8600 Siófok-Kiliti, Asztalos u. 4. Tel.: 84/322-977, www.szentkilit.hu
Újságcikk Videófelvétel Videófelvétel Fényképek Beszámoló Beszámoló Fényképek Plakát Előadás Plakát Fényképek Videófelvétel Videófelvétel
2013. október 5. Zarándoklat Segesden Segesdre zarándokolt közös busszal  tegyházközségünk több tagja október 5-én.  Az ünnepi szentmisét követően szép kör-  menet emelte a közös alkalom fényét. Az  októberi zarándoklat fő motivációja Szűz  Mária  tisztelete. A finom ebédet követően  egy záró litánián vettünk részt, kértük a  Szűzanya közbenjárását hétköz-napjainkra.
2013. november 23. Családi gyalogtúra Gyalogtúrára indultunk Ságvár szívéből a  környék szépségeinek megismerése végett.  Az őszi időjárás kedvezett nekünk, hiszen  néhány csepp esőn kívül semmi nem zavarta  a természetjárásunkat. A túra célja kettős volt: egyrészt megismerjük az otthonunkat körül-  vevő tájat, erdőt, mezőt, másrészt a gyaloglás mindig lehetőséget ad a kötetlen beszélge-  tésre. Reméljük, hogy sok szép ilyen  alkalmunk lesz még a jövőben.
2013. november 30. Adventi gyertyagyújtás Közös adventi gyertyagyújtásra gyüle-  keztünk a templomban, az iskolás diákok  szép előadással készültek. A templom  megtelt, s közösen elmélkedtünk az Úrvárás titokzatosságán, a keresztényi élet szent  pillanatain. Az est a falu főterén folytatódott  ünnepi beszédekkel, versekkel és zenés  műsorokkal. Különösen nagy köszönet  Melinda és Ági néninek a szervezésért!
2013. december 16. Nyugdíjas Klub Karácsonya A Ságvári Nyugdíjas Klub év végi  összejövetele a karácsonyozás fényében  telt. A 17 éve működő egyesület hűséggel  tartja meg közösségi programjait. Idén  imádsággal, versekkel és karácsonyi  énekekkel ünnepeltek. A művelődési köz-  pontban található kis klubtermük teljesen  megtelt, s otthonossá, családiassá válto-  zott.
2013. december 24. Pásztorjáték Kilitin Jézus születésének történetével kedves-  kedtünk a Siófok-Kiliti egyházközség  híveinek. A pásztorjáték egy hagyományos  alapokon nyugvó betlehemes színjáték volt, a  Megváltónk születésének körülményeit, e-  lőzményeit és jelentőségét próbálta  bemutatni. A hittanos gyerekek a Siófoki  Széchenyi István általános Általános Iskola  diákjai, s rengeteget foglalkoztak, dolgoztak  ezzel a darabbal. Köszönet minden segítő-  nek és szereplőnek! Plakát megtekintése.
Kezdőlap Hírek, aktualitások Közelmúlt eseményei Galéria Hitoktatás Egyházi szolgálat Plébániánk története Elérhetőségek, kapcsolat Fórum